Ctrl-T #1, mars 1995

Ctrl-T är en elektronisk medlemsbulletin för datorföreningen Ctrl-C. Ctrl-T sänds ut med elektronisk post till samtliga medlemmar och kan även läsas i WWW på http://www.ctrl-c.liu.se/cc/ctrl-t/
Redax: Daniel Högkvist
<daniel@ctrl-c.liu.se>

I detta nummer:

 1. Vad är nu det här?
 2. Varför just Ctrl-T?
 3. Flyttning
 4. Krånglar något?
 5. Modem
 6. Alicia
 7. Det var en fest...
 8. Det kommer en fest...
 9. Vår"ruset"
 10. Nästa markören
 11. Hundra medlemmar!
 12. Har du en lastbil över?
 13. Hur får man in material i Ctrl-T?
 14. Nästa nummer
 15. Redaktör sökes
 16. Till sist...

1. Vad är nu detta?

Vi tycker att information inte kommer ut ordentligt till medlemmarna. Ctrl-T är tänkt att vara ett komplement till Markören med aktuell info om vad som är på G.

Nyhetsbrevet kommer att komma ut omkring den 15 varje månad, oavsett om det finns material eller inte.


2. Varför just Ctrl-T?

Namnet Ctrl-C kommer från begynnelsen då Ctrl-C mest pysslade med PC:ar och om namnet myntades p.g.a. att man fick avbryta .bat-filer lite för ofta eller om det var andra saker man försökte avbryta förtäljer inte historien.

Däremot Ctrl-T under VMS visar lite kortfattad info om den körande processen, och man kanske skulle kunna se det som att "infobladet" är just en sammanfattning över sånt som pågår just nu och då skulle ju Ctrl-T bli ett namn som är bra och med anknytning till VMS som vi håller på med just nu.

(av Robert Nydahl)


3. Flyttning

Vi har blivit trångbodda. Mycket trångbodda. Den 24-26 mars kommer vi därför att flytta vårt pul till Q-husets fikarum. Fikarummet kommer samtidigt att flyttas till det ställe som vårt pul finns på nu.

Flytten kommer förhoppningsvis inte att ta mer är ett par dagar och alla är välkomna att hjälpa till.

När vi flyttar kommer vi samtidigt att behöva fler bord och stolar. Har du några möbler eller vet var det finns så hör gärna av dig till styret@ctrl-c.liu.se.


4. Krånglar något?

Vår Vördade Ordph får så många mail från folk som har problem att han inte hinner med att svara på alla. Vi påminner än en gång om att problem bör meddelas till nedanstående adresser:

5. Modem

Våra modem finns nu installerade. Du når dem på gruppnummer 013-134008, eller vart och ett för sig på 131087, 136546 resp 138207. Om grupp- numret inte svarar, så försök igen - modemen kan hänga sig ibland.

Några tips: När du får CONNECT ska du trycka return två gånger. När du loggar ut kommer du att hamna på Agnes, vår terminalserver. Skriv bara LOGOUT igen för att "lägga på" modemet.

Vi har samtidigt fått bra medlemsrabatter på modem från Microcom. Priset är 1950+moms för vanliga 28.8-modem. Finns även för Mac, samt i en version för parallellport. Om du vill beställa kan du höra av dig till styret.


6. Alicia

Vi har fått låna en dator med Alpha-processor på obestämd tid av LB-data i Linköping. Datorn heter Alicia och är vrålsnabb. För att logga in på "henne" skriver du bara SET HOST ALICIA vid prompten på någon av våra maskiner.


7. Det var en fest...

Den 17-19 var det Ctrl-C-helg. För dig som missade den så är det bara att säga: Stackars. Det var höjdarns kul. Läs mer i nästa Markören.


8. Det kommer en fest...

För dig som missade Ctrl-C-helgen och för dig som var med så blir det en ny fest den 28/4. Festen blir något mer seriös än den förra, med inbjudna representanter från universitetet och från våra sponsorer. Naturligtvis blir det Hawaii-tema på festen.

Anlednigen till Hawaii-temat är historisk: När vi fick vår första VAX så stod den nämligen i pulet. Där hölls också invigningsfesten. För er som inte vet om det så bildar en VAX11/750 väldigt mycket värme.


9. Vår"ruset"

Den 7-9 april så är det overallsfest i Karlstad. Om nog många är intresserade så åker vi dit ett gäng från Ctrl-C. I avgiften på 220 kr ingår bland annat två liveband, sittning och Laserdometurnering. Vill du veta mer eller anmäla dig så hör av dig till daniel@ctrl-c.liu.se.

Sista anmälningsdag är 20 mars, så Daniel måste ha intresseanmälan senast 18/3.


10.Nästa Markören

Det börjar bli dags för en ny Markören. Manusstopp är den 1 april. Se nu till att skriva riktigt många artiklar så blir vår InfoC Wingel glad. Artiklarna skickar du till infoc@ctrl-c.liu.se. Kom ihåg: Allt material är välkommet.


11.Hundra medlemmar!

I skrivande stund har Ctrl-C 97 medlemmar. Vem ska bli nummer 100? Självklart ska vi ha 100-fest när talet är uppnått. Stort tårtkalas utlovas. Tid och plats meddelas när det magiska talet är uppnått.


12.Har du en lastbil över?

Vi har blivit lovade en massa kul nya saker av ett företag i Uppsala, däribland en ny, snabbare Angela. Dock behövs en lastbil för att forsla sakerna till Linköping. Samtidigt ska några saker dessutom hämtas från och lämnas till LUDD i Luleå.

Kan du fixa fram en lastbil? Hör i så fall av dig till styret så kommer du att bli utsedd till månadens Hjälte.


13.Hur får man in material i Ctrl-T?

Vill du skicka ut någon info till Ctrl-Cs medlemmar ska du skicka den till ctrl-t@ctrl-c.liu.se så kommer den med i nästa Ctrl-T.


14.Redaktör sökes

En redaktör som kan ge ut ett nummer av Ctrl-T var tredje månad sökes. Känner du dig kallad? Hör av dig till ctrl-t@ctrl-c.liu.se


15.Nästa nummer

Nästa nummer av Ctrl-T utkommer den 15/4. Redaktör då är Mika Perälä. Bidrag skickas till ctrl-t@ctrl-c.liu.se.

16.Till sist...

Detta nummer avslutas med ett citat av vår infoC. Citatet är hämtat från den kväll då spontan fest utbröt i pulet och finns att läsa i LysKOM:
876320 1995-03-12 03:39 /3 rader/ Christer Weinigel
Mottagare: Ctrl-C Internt forum <1778>
Ärende:
------------------------------------------------------------
JHAg fulöl, näöre int allt,. jag är helst jäval nykte ,,,,, våga
inte
tr o måt ammat.
(876320) -----------------------------------

Htmlifierad av Mika Perälä <mikap@ctrl-c.liu.se>