Ctrl-T mars 1998

Guddá!
======

På gruna av plötsliga arbeten (vilket ju iofs är trevligt) har jag inte fått ändan ur angående Ctrl-T förän nu, trots att folk varit duktiga på att skicka in bidrag. Nå, bättre sent än i tid!

/bark, Info-C, <bark@ctrl-c.liu.se>

Årsmöte
=======

Glöm inte Ctrl-Cs årsmöte 7/4!

/Mika, Ordph, <mikap@ctrl-c.liu.se>

Aktuellt
========

Om du vill veta vad som händer inom föreningen så ska du ta och surfa in på http://www.ctrl-c.liu.se/local/aktuellt.html.

/Mika, Ordph, <mikap@ctrl-c.liu.se>

Månadsmöten
===========

Från och med mars ska Ctrl-C anordna månadsmöten där ämnen aktuella för föreningen tas upp, medlemmarna (+andra intresserade) ges tillfälle att mysa och pysa och intressanta ämnen presenteras! Dagen för månadsmöten är sista dagen i varje månad. Framöver ser det ut som följer:

Mer exakt schema kommer om ett litet tag, men boka in dagarna redan nu! Du vill _inte_ missa dem! :)

/Mika, Ordph, <mikap@ctrl-c.liu.se>

LUG
===

Vi ska utreda ifall vi vill bli en Local User Group (LUG) under DECUS. DECUS är en intresseförening för folk som pysslar med saker från Digital. Mer information finns på http://www.decus.se/.

/Mika, Ordph, <mikap@ctrl-c.liu.se>

Jubileum
========

Ctrl-Cs jubileum är återigen flyttat pga NUCCC. Denna gång till 2/5.

/Mika, Ordph, <mikap@ctrl-c.liu.se>

Kursers
=======

Det funderas på att ordna kurser inom Ctrl-C för att få lite fart på verksamheten. Intresserade av att syssla med kursverksamhet ombedens omedelbart ta kontakt med styrelsen! Det som behövs är någon som driver frågan om kurser aktivt.

Kurser skulle man kunna hålla om t.ex. HTML, Perl, DCL, VMS m.m.

/Mika, Ordph, <mikap@ctrl-c.liu.se>

Besök
=====

Vi har fått besök av datorföreningen Eagle från Örnsköldsvik. De var och besökte oss överraskande för ett par helger sedan och tog med sig lite pryttlar som vi inte behövde.

Någon gång den 21-22/3 kommer Ludd på besök för att hämta fler pryttlar som vi inte behöver.

/Mika, Ordph, <mikap@ctrl-c.liu.se>

GURRA
=====

Konstighetskommittén har hittills bara fått in _en_ endaste nominering till GURRA - Ctrl-Cs konstigaste medlem. Finns det verkligen inga konstiga medlemmar i föreningen?

Nominera nu! Skicka in din nominering till koko@ctrl-c.liu.se, eller ännu hellre till en utgräven iller! Senast 1/4!

URL:http://www.ctrl-c.liu.se/local/koko/

/Mika, helKoKo, <mikap@ctrl-c.liu.se>

Något om WWW-servern "Fanskapet"
================================

Käre Ctrl-C:are!

Som du kanske märkt på sistone så har vår www-server visat tecken på en betydligt mer stabil, ja nästan riktigt pigg, tillvaro. Du kanske har märkt en viss hastighetsförbättring dessutom? Vi är några stycken inom skaran Sysadminar som har analyserat, skruvat, pillat och trimmat och slutligen fått till ett, enligt oss själva, ett stabilt och snabbt läge.

Helt färdiga är vi dock inte ännu, utan så fort tillfälle ges kommer vi att byta ut lite hårdvara i Angela, en av våra VAX 6000-530:or och tillika våra www-server, som förhoppningsvis snabbar upp henne ytterligare en bit. Vi kommer att uppgradera det så kallade CI-kort som sitter i Angela idag från en BIBUS-baserad variant till en XMI-baserad dito.

Förrutom detta planeras det att bättra på prestandan ytterligare med hjälp av att lastbalansera disk-I/O mellan två HSC:er jämfört med dagens enda HSC. Förmodligen kommer vi även på sikt att använda oss av striping för att höja kapaciteten ytterligare.

Alla dessa saker kräver dessvärre att vi måste stoppa delar eller, i värsta fall, hela systemet. Vi försöker självklart förvarna i tid, men det är inte alltid man hinner med att göra det. Det är dels för er skull vi gör detta, men också för att det roar oss att skruva, dona och fixa med datorer.

Har du synpunkter om hur vårt VMS-cluster beter sig eller har frågor i allmänhet är du självklart som medlem välkommen att ställa dessa till oss. Eller om du själv kanske önskar att hjälpa till och lära dig mer om VMS eller datorer i allmänhet är du självklart varmt välkommen att kontakta någon av systemansvariga så du kan få vara med när vi gör dessa större förändringar.

Hälsningar,

/Robert Nydahl, guru, <nydahl@ctrl-c.liu.se>

Något mer om WWW@ctrl-c
=======================

Om man har frågor och funderingar angående Ctrl-C:s egna websidor, så kontakta webgroup på adress webgroup@ctrl-c.liu.se eller spana in våra egna sidor http://www.ctrl-c.liu.se/webgroup/. Dokumentationen för vår webserver (som heter DECthreads men kallas OSU) hittar man på http://www.ctrl-c.liu.se/www/. Frågor som rör systemet och maskinerna skickas till vår motsvarighet till root; staff@ctrl-c.liu.se.

Webgroup är alltid intresserade av nya friska förmågor, exempelvis är våra engelskspråkiga sidor minst sagt inaktuella. Kontakta oss om du har intresse!

/bark, webbig, <bark@ctrl-c.liu.se>

Allrumsfest på gång!
====================

På skärtorsdagen den 9 april kring 19 och framåt blir det hallabalajTM på klassiskt vis i allrummet på Björnkärrsgatan 5. Öl till försäljning liksom stereå kommer att finnas, och kanske också en matbit. Annars blir det att ta med sig vad man vill äta, dricka och lyssna på. Samt ett trevligt, smågalet humör givetvis. Mer information kommer troligen i Ctrl-C-mötena i LysKOM.

/bark, festis,

EOF


Vi kör OpenVMS!

The Ctrl-C Webgroup <webmaster@ctrl-c.liu.se>
Denna sida har setts 3,950 gånger.
Ändrad 2004-12-07