Ctrl-T januari 1998.
====================

Du kan skicka in bidrag till ctrl-t@ctrl-c.liu.se eller mötet "Ctrl-T" i LysLysKOM. Info-C (som sammanställer Ctrl-T) är Magnus Bark, bark@ctrl-c.liu.se, och målet är att skicka ut informationen kring den 15:e varje månad. Ctrl-T lagras elektriskt på www, kolla

http://www.ctrl-c.liu.se/ctrl-t/

Liten påminnelse:
Ctrl-C har bytt nät!
====================

Vår nätflytt (som berodde på att vår gamla anslutning mellan Q och universitetet plötsligt tvärdog) borde nu ha slagit igenom vad gäller nameservers etc. Eventuellt kan ni som kör PPP på våra modem stöta på probelem. Crister Weinigel, som pysslat en hel del med PPP kommer med följande checklista:

Som nameserver ska du ha 130.236.252.50, inget annat. (hela 253-nätet är _borta_).

  1. Om du kopplar upp dig med PPP, lyckas själv anslutningen?
  2. Kan du köra "telnet 130.236.252.100" och koppla upp dig mot RVS (modempoolsdatorn) på det viset? (kollar om PPP fungerar).
  3. Kan du köra "telnet 130.236.252.53" och koppla upp dig mot Angela på det viset? (kollar om routingen fungerar).
  4. Kan du köra "telnet angela.ctrl-c.liu.se"? (kollar nameservern)
  5. Bara "telnet angela"? (kollar att du har rätt domännamn)

/wingel, <wingel@ctrl-c.liu.se>

(inklippt av bark <bark@ctrl-c.liu.se>)

Webservern "Fanskapet", nu med cache.
=====================================

Jag har skruvat lite på saker och ting. Numer har servern en cache på max 80 MB, och den väntar 5 minuter mellan verifieringar mot disk. En hel del cacheparametrar för filsystemet är även uppskruvade.

Om man editerar filer och vill verifiera resultatet via webservern så är det lämpligt att använda port 81 istället (som inte går via cachen) så slipper man vänta upp till fem minuter innan ändringen syns.

Förhoppningsvis borde servern gå ännu snabbare nu.

/!calle, <calle@ctrl-c.liu.se>

Alltså: för att direkt se förändringar, börja URL:en med http://www.ctrl-c.liu.se:81/

Ctrl-C:s fotoalbum!
===================

Ctrl-C har ett elektriskt fotoalbum på www! Du hittar det på

http://www.ctrl-c.liu.se/local/bilder/

Vill du addera bilder till samlingen? Scanna då in bilderna, och kontakta mig <bark@ctrl-c.liu.se> så ska jag ge vidare instruktioner. Eventuellt kan jag hjälpa till med inscanningen också. Alla bilder från verksamheten är intressanta!

/bark, <bark@ctrl-c.liu.se>

WWW-Statistik finns nu åter!
============================

Från den 12 dec 1997 produceras åter statistik för www-sidorna på Ctrl-C:s webserver. Du hittar dem under

URL:http://www.ctrl-c.liu.se/stats/

Liten förklaring: Det antal träffar som visas i tabellen är antalet gånger som en fil med tillägget "html", "htm" eller "htmlx" efterfrågats. Bilder, binärer och textfiler räknas alltså inte. Statistiken samlas in veckovis med början på fredag kväll till nästa fredagkväll. Har du kommentarer, frågor eller förslag gällande statistiken, så hör av dig till minus (som har skrivit pascal-prorammet som plockar fram rådatat) eller mig, bark@ctrl-c.liu.se, som har skrivit ihop ett perl-program som tar fram www-sidan.

/bark

/bark, <bark@ctrl-c.liu.se>

Det börjar bli trångt på USER:
==============================

Det börjar bli trångt på våra användardiskar, och vi ber därför våra användare att dels läsa på om versionshantering: http://www.ctrl-c.liu.se/local/faq/version.htmlx ger mer informtaion om detta och om hur man tar bort gamla kopior av filer. Då vi har mer plats på våra andra diskar, ber vi er att inte lägga stora program i era hembibliotek, utan kontakta i stället systemadministratörerna (email staff@ctrl-c.liu.se eller LysKOM-mötet "systemadministratörer (@) CTRL-C" så hjälper vi dig. Detsamma gäller om du spegla program, många bilder eller liknande på www.

/systemadministratörerna, <staff@ctrl-c.liu.se>

Ett lockande förslag
====================

Vad säger du om att få ett helt år med roliga aktiviteter och konstiga människor och en utvecklande miljö? Nä, det är inte ett jobb, det är en styrelsepost!

Kandidera till Ctrl-Cs styrelse för verksamhetsåret 98/99!

Här kommer en kort beskrivning av varje post:

Ordph

Som ordförande i Ctrl-Cs styrelse är din uppgift att lätt och viktlöst lotsa Ctrl-Cs styrelse genom sitt oerhört engagerande och roliga arbete! I dina uppgifter ingår även kontakt med folk utanför Ctrl-C och att vara smått skum!

Vice ordph

Förutom att du bör vara åtminstone lika skum som ordförande har du även hand om föreningens stadgar och har rätt att agera Ordphs ställföreträdare när Ordph själv inte kan närvara.

Sekreterare

Sekreterarens uppgift är att hålla reda på alla hålade papper och skumma pärmar som innehåller papper som av någon konstig anledningen visat sig vara viktiga för föreningen. Din uppgift är också att föra protokoll över styrelsens möten och se till att styrelsens medlemmar vet vad som _verkligen_ sades på de olika mötena! Du bör inte vara skum enbart på papper.

Kassör

Som kassör får du handskas med mängder av pengar som (åtminstone på papper) tillhör Ctrl-C. Din uppgift är att vara skum, fast med ränta.

Datakonsult

Datakonsultens uppgift är att övervaka Ctrl-Cs enorma datorpark och datorkraft. Du bör ha lite hum om vad Ctrl-Cs system går ut på (Nej, vi har inte PC, vi kör VAX. Nej, inte sådant man har i örat!). Kan du skumma datorer och dina vänner kallar dig skum så är du rätt skumperson för rätt skumdatorer!

Info-C

Massor med information flödar kring Ctrl-C, styrelsen och medlemmarna. Det är Info-Cs uppgift att se till att alla vet vad som hänt, vad som händer och vad som kommer att hända! Info-Cs största uppgift är att försöka klämma ut viktig information från personer som har den och skicka ut den i Ctrl-T, den eminenta medlemsbullentinjoxet! Skumheten finns i ditt blod!

Kulturminister

Party! Fest! Stoj och skoj! Som kulturminister är det du som ska samordna Ctrl-Cs lite större evenemang. Genom kraftfullt delegerande ska du ingjuta mod och styrka i de ölfattiga Ctrl-C-arna och få dem dansa efter din festpipa! Du ska med andra ord se till att Ctrl-Care har roligt! En merit är om du är skum även om du druckit.

Suppleant (4 st)

En suppleant är en "stand-in" när någon styrelseledamot tappat sin skumhetsförmåga. Du bör vara skum.

Om du är intresserad (vilket du såklart är) ta då snarast kontakt med någor ur Ctrl-Cs valberedning:

Robert Nydahl, <nydahl@ctrl-c.liu.se>, Magnus Svensson, <magnus@ctrl-c.liu.se>, Magnus Johansson, <johansson@ctrl-c.liu.se>

/valberedningen

Till sist: Konstighetssamordningsgruppen talar
==============================================

Från vår medlem SENAP hälsas: Som ordförande i konstighetskomittén vill jag säga att vi ju ska underdöka föreningens konstighet och utse den medlem som tillfört mest konstighet under året. Tips skickas till mig, uppskrivna på en julcheddar. Märk brevhuvudet »Då vassle inte räcker».

/senap, <senap@ctrl-c.liu.se>

Drömjobb!
=========

Har du drömt om filmindustrin och en massa galna typer? Då har du chansen nu! Var med och tillverka Ctrl-Cs andra spelfilm genom tiderna! Föreviga dig själv som ett namn på den rullande textremsan eller på vita duken som skådespelare!

Det finns tre grupper att delta i:

  1. Manus/Screenplay
  2. Tekniker/Fotfolk (filminspelare, editerare, soundcrew osv)
  3. Skådespelare/Stuntpersoner

Det är inget som hindrar att man deltar i fler än en grupp! Är du intresserad? Ta då kontakt med Mika Perälä, mikap@ctrl-c.liu.se snarast!

/mika, <mikap@ctrl-c.liu.se>


Vi kör OpenVMS!

Ctrl-T <ctrl-t@ctrl-c.liu.se>
Denna sida har setts 3,976 gånger.
Ändrad 07-Dec-2004 11:36:15[VARIABLE-DOES-NOT-EXIST!]