CTRL-T
-= Din polska Cherry Coke i cyberspace =-
Februari 1997

Godag i stugan: Jag har tagit över Ctrl-C:s elektroniska medlemsbullertin Ctrl-T då redaktören Martin Persson tillfälligt är upptagen med det ena och andra. Men lugn, inga stora föränringar är att vänta, förutom att ni slipper de eleganta ASCII-grafik-rubrikerna. Har du något att säga? Skicka till ctrl-t@ctrl-c.liu.se så kommer det i nästa nummer.

Magnus Bark
bark@ctrl-c.liu.se

Ämnen som tas upp:

  1. Spegling av NTemacs
  2. Skydd mot webrobotar
  3. Medlemsmöte
  4. Förrådsstädnig
  5. Fest
  6. Hjälp på www
  7. PROGRAM: har flyttats
  8. ppp på Ctrl-C

Spegel, spegel på disken där...

Sedan ett kort tag tillbaka sker spegling av färdigkompilerade distributioner av GNU Emacs till Windows95 samt Windows NT (flertalet processortyper) på Ctrl-C:s FTP-area. Distributionerna kommer från Geoff Voelker, Washington University i Seattle och jag hade själv stor hjälp av denna när jag i ett halvår tvingades att administrera ett NT-system. Även nätverksstödet ska vara vär fungerande; att få igång en LysKOMklient ska vara genomförbart utan större våndor.

För de som är cyyyyber av sig och inte nöjer sig med den vanliga ftpinterfacet finns en www-version som skapas av ett DCL-hack (inga konstigheter egentligen, finns på USER:[BARK.HACK]FTP-INDEX.COM Nästa körning kommer att ge filernas storlek i b eller kb samt en rubrik i unixformat. Arbetskopian finns på USER:[BARK.HACK]FTP_STOR.COM. Du hittar speglingen på

ftp.ctrl-c.liu.se
under /windows/emacs

eller
http://www.ctrl-c.liu.se/ftp/windows/emacs/

Om du har förslag på saker som saknar spegling i Europa, hör görna efter med mig, bark@ctrl-c.liu.se, så kan vi fundera på det!

/bark


Skydda dig mot Robertar ehh, robotar!

Har du websidor som du inte vill ha med i diverse sökmotorer?

Då kan du be någon Webmaster att spärra de delarna av dina sidor för webrobotar (program som kryper runt i webben och samlar länkar).

Mer information om vilka möjligheter som finns för att spärra av delar av webrymden för vissa eller alla robotar finns att läsa på:

http://info.webcrawler.com/mak/projects/robots/norobots.html

Har du några funderingar eller önskemål så tveka inte - skriv till webmaster@ctrl-c.liu.se och berätta!

/webgruppen gm !Calle


Medlemsmöte

Hej! Glöm inte bort medlemsmötet 25/2! Kl 17.15 i T.E-huset (ingång A15, 1 tr upp, B-korridoren till vänster, andra dörren). Följ bara pilarna!

På medlemsmötet tar vi upp roliga saker om föreningen Ctrl-C!
Bland annat robotinriktning!

/Mika, robot


Fest

Glöm inte bort att anmäla dig till årets första Ctrl-C-julfest! 28/2!
Typ knytkalas.

Sista anmälningsdag är 26/2! Inga anmälningar accepteras senare!

Anmälan ska skickas till festkommitte@ctrl-c.liu.se.

/Kulturministeriet


Förrådsstädning

Vi hade tänkt ta ett nytt ryck och städa i vårt förråd under ingång A15.

Ifall du vill lära dig lite mer om vad föreningen pysslar med så är detta ett ypperligt tillfälle att bekanta sig med både fä och saker!

1/3 kl 13.00 hade vi tänkt sätta igång! Samlas utanför ingång A15.

/Mika, städtant


Hjälp mig med hjälpen!

Jag håller på att leka fram ett nytt utseende och upplägg för Ctrl-C:s hjälpsidor på www. Titta gärna på de (mer eller mindre klara) sidorna vars index hittas på

http://www.ctrl-c.liu.se/local/help/faq/

och berätta vad som kan göras bättre, främst genom att fråga de ofrågade frågorna som du känner dig frågande inför. Likaså skulle jag gärna se att någon skrev en hjälp om LOGIN.COM och en introduktion till DCL. Skicka feedback och förslag antingen till webgroup@ctrl-c.liu.se eller till mig; bark@ctrl-c.liu.se

/bark (hjälplös)


PROGRAM: har blivit scizofren!

Dock finns det ingen orsak till oro. Det som hände var att PROGRAM: har flyttat från en styck System Industry disk på 1.6 Gigabyte till två stycken Digital RA90 diskar på vardera 1.2 Gigabyte. Orsaken till flytten var två:

Efter lite inledande strul med felaktigt satta filskydd och liknande fungerar de nya diskarna bra och det finns nu än mer plats för program av alla de slag. Installera duktigt.

/Martin, diskare


PPP på Ctrl-C:s modem: så funkar det!

Idag har vi bara ett nummer som kör PPP (138207) när du ringt upp detta nummer så ska du ange ppp(små bokstäver) som menyval och sedan ange ditt användarnamn och sedan lösen. För att man ska få fram denna meny krävs det att man talat om för Windows att man vill ha ett terminalfönster före inloggning.

Ctrl-C:s dator ber dig sedan starta din ppp klient. Klicka då på fortsätt, vänta på att handskakning mellan de två datorerna sker och sen är det bara att surfa.

Följande instälningar bör dock vara gjorda innan du försöker med ovanstående.

Dessa siffror säger var datorn kan göra översätningar mellen namn och ip-nummer på datorer.

Om du vill kunna köra mail hemmifrån:

Om du vill köra news:

IP-nummertilldelningen ska vara dynamisk.

/Magnus "Runeson" Runesson, teliasponsor

Slut för denna gång!


Vi kör OpenVMS!

Ctrl-T <ctrl-t@ctrl-c.liu.se>
Denna sida har setts gånger.
Ändrad