Ctrl-T Augusti 1997

Info-C informerar
=================

Tjaha, då var det dags att slunga sig ut i cyberfruktsalladen med ett nummer av Ctrl-T, Ctrl-C:s månatliga medlemsemailtidskrift. Håll till godo, och skicka era infall till ctrl-t@ctrl-c.liu.se.

/Bark, Info-C, <bark@ctrl-c.liu.se>

Ordförandes spalt
=================

Det har hänt en hel del sedan sist! Får återigen tacka Herr Allsmäktig-Och-Allenarådande-Världsbästa-redaktör som tålamodigt väntat på denna lilla kolumn!

För att ta det från början...

För ett par dagar sedan (närmare bestämt onsdagen den 13/8) hade Ctrl-Cs och Lysators styrelser en liten gathering för att utbyta tankar kring samarbete de bägge föreningarna emellan.

Diskussionen tog fart och vi hamnade till slut på en diskussion om sammanslagning.

Efter att ha ältat och vältrat punkterna kring en eventuell sammanslagning i ca en timme kom vi (som var på mötet, styrelseledamöter alltså) överens om att en sammanslagning faktiskt kunde vara en bra idé! Vi (som var på mötet, styrelseledamöter alltså) beslöt oss för att försöka arbeta för en sammanslagning av föreningarna.

Debatt kring ämnet har förts till en stor del i LysKOM och man kan nämna att åsikterna varit minst sagt heta och flammande. :) Dels beroende på att er ordförande (jag, alltså) är bättre efterklok än förklok.

Fördelar och nackdelar med en sammanslagning tänkte jag inte ta upp i denna kolumn utan lämnar det åt ett medlemsmöte att diskutera.

Kom nu ihåg:

Så! Det var allt för mig för denna gång! Nu tänkte jag avsluta min kolumn, inte med en punkt, men väl med ett O

/Mika Perälä, ordph, <mikap@ctrl-c.liu.se>

RC5-56
======

http://rc5.cyberian.org kan man läsa om ett gemensamt försök att knäcka RSA's RC5-kryptering med 56-bitarsnyckel. Cyberian har en samordningscentral liknande Sollentunas DES-Challenge, med klienter och nyckelservrar. RSA ger $10,000 till den som hittar nyckeln; cyberian delar med sig $5,000 av prispengarna till den i den gemensamma ansträngningen som har turen att lyckas.

Ctrl-C har startat ett lag som klättrar på listorna. Pontus och Andjo har portat en klient till VMS vars sökloop består av handoptimerad VAX-assembler. Denna körs för tillfället på Sofia. Många andra Ctrl-Care bidrar med datorkraft i olika former. Hjälp Ctrl-C du också! Ladda ner en klient från cyberians websida och låt din dator knäcka krypto istället för att köra skärmsläckare.

/Pontus, portad, <pontus@ctrl-c.liu.se>


Vi kör OpenVMS!

Ctrl-T <ctrl-t@ctrl-c.liu.se>
Denna sida har setts 457 gånger.
Ändrad 2004-12-07